Een buitenmuur schilderen? Kies voor kwaliteit!

Wilt u graag uw buitenmuur schilderen, maar vindt u dit erg lastig? Wij leggen graag aan uit hoe u dit het beste kunt doen. Van belang is eerst dat u uitkiest welke soort verf u precies wilt gebruiken. Hiervoor zijn verschillende soorten verf te verkrijgen, namelijk bijvoorbeeld Sigma coatings, Sikkens, Drywood of bijvoorbeeld een goedkope verfsoort van de Action. Een nadeel van deze goedkope verfsoort is dat het resultaat van de buitenmuur schilderen waarschijnlijk niet geheel wordt zoals u precies in gedachten had. Om dit te voorkomen schrijven wij deze blog voor u, zodat u straks precies weet hoe u uw muur moet schilderen.

Voordat u begint met uw muur schilderen

Voordat u de pot met verf opentrekt raden wij aan om de boel eerst even af te plakken. Dit moet recht, met een goede soort afplaktape. Dit om te voorkomen dat de verf op plaatsen komt waar u dit liever niet wilt hebben. Zoals op de kozijnen die u pas geleden opnieuw heeft laten schilderen.

Daarom kunt u het beste afplaktape gebruiken. Daarnaast kennen wij ook een belangrijke tip die wij ooit eens ergens hebben gezien. U kunt het beste een elastiekje om uw pot met verf doen, zodat u de verf op een gemakkelijke manier kunt verdelen over uw verfkwast. Bij het schilderen van uw muur is het van belang dat u bijvoorbeeld geen vervelende druipers krijgt. Wanneer u dit vergeet te doen is het wel zo dat de kwaliteit van uw schilderwerk achteruit gaat. Voor grote oppervlakken kunt u het beste een verfroller gebruiken. Bij het kiezen van een verfroller is het handig om gelijk een ruime verfbak te kopen, zodat u de roller eenvoudig kunt rollen in de bak.

Muur laten schilderen door een ervaren schilder

Vindt u al deze tips teveel werk? En wilt u toch liever een professional inschakelen? Neem dan gerust eens contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.